Regionální značka BRNĚNSKO

14. 5. 2021 Hana Skalníková

Představujeme 20 certifikovaných výrobků.

V dubnu byla vyhlášena 1. výzva k příjmu žádostí o nově vzniklou regionální značku BRNĚNSKO. 16 žadatelů podalo 23 žádostí o certifikaci výrobků. Certifikační komise se setkala 4.5.2021 a udělila certifikát 20 výrobkům.

Podržkvítek – keramický talířek, který stačí umístit na sklenici na pití nebo na sklenici od zavařeniny a do každé dírky naaranžujte různé květy a užívejte si tu krásu, která Vám nahradí vázu. LB keramika.

Lněná móda LE-MI – autorské oblečení v nadčasovém a ležérním stylu.

Kdoulový sýr v podobě lahodného želé, vyrobeného z voňavých plodů kdouloně obecné. Chuť Moravy.

Višně z Líšně překvapí neočekávanou harmonií sladké, kyselé, pikantní a lehce česnekové chuti. Chuť Moravy.

Selské víno vyráběné tradiční metodou –  nejsou používány umělé kvasinky ani enzymy, neodbourávají se kyseliny. Rodinné vinařství Pavel Husák.

Míša z Nelepča – tvarohový dezert s čokoládou z vlastního plnotučného bio mléka. Farma Nelepeč.

Bio čerstvý sýr – vyráběný ručně tradičními postupy z vlastního plnotučného bio mléka s různými příchutěmi (přírodní, sušená rajčata, bylinky, chilli). Farma Nelepeč

Sýr na gril – vyrobený z plnotučného bio mléka z vlastního chovu, jemně dochucený solí a směsí bylinek a sušených rajčat. Farma Nelepeč

Bio bílý jogurt, jogurtový nápoj – vyráběný tradičním postupem z vlastního plnotučného bio mléka. Farma Nelepeč.

Medovina – zlatavý nápoj z místního medu, který je připravován pomalým kvašením a dlouhým zráním. Včelařství Kříž.

Víno z Viničných Šumic – révová vína z hroznů vypěstovaných a sklizených v obci Viničné Šumice. Vinice je obhospodařována v režimu integrované produkce. Vinařství Kříž.

Med z vlastní produkce od pana Martínka z Kuřimi

 Originální šitá móda s autorskými potisky – Elegan – máma a dcera šijí s láskou originální módu a doplňky.

Révové víno lahvové – hrozny z vlastních Bio vinic v katastru Nosislavi. Vinařství Válka.

Hroznový mošt – pasterizovaný z různých odrůd v bio kvalitě. Vinařství Válka.

Hroznové želé – vyrobené z moštu z jednotlivých odrůd. Vinařství Válka.

Uzené maso z rodinného řeznictví Jůza – maso se udí v klasických zděných udírnách horkým kouřem, přímo pod masem hoří oheň a maso je tak konzervováno bez kouřovodu.

Vildenberské pivo – piva produkovaná v pivovaru ve Viničních Šumicích vyráběné tradiční technologií.

Moravské zemské víno – k výrobě nejsou používány žádná aditiva. Vína z Vinařství Vykoukal si vybrali i některé oceňované tuzemské restaurace.

Děrované kraslice od paní Tauberové