Představujeme 20 certifikovaných výrobků.
V dubnu byla vyhlášena 1. výzva k příjmu žádostí o nově vzniklou regionální značku BRNĚNSKO. 16 žadatelů podalo 23 žádostí o certifikaci výrobků. Certifikační komise se setkala 4.5.2021 a udělila certifikát 20 výrobkům.
Podržkvítek – keramický talířek, který stačí umístit na sklenici na pití nebo na sklenici od zavařeniny a do každé dírky naaranžujte různé květy a užívejte si tu krásu, která Vám nahradí vázu. LB keramika.
Lněná móda LE-MI – autorské oblečení v nadčasovém a ležérním stylu.
Kdoulový sýr v podobě lahodného želé, vyrobeného z voňavých plodů kdouloně obecné. Chuť Moravy.
Višně z Líšně překvapí neočekávanou harmonií sladké, kyselé, pikantní a lehce česnekové chuti. Chuť Moravy.
Selské víno vyráběné tradiční metodou – nejsou používány umělé kvasinky ani enzymy, neodbourávají se kyseliny. Rodinné vinařství Pavel Husák.
Míša z Nelepča – tvarohový dezert s čokoládou z vlastního plnotučného bio mléka. Farma Nelepeč.
Bio čerstvý sýr – vyráběný ručně tradičními postupy z vlastního plnotučného bio mléka s různými příchutěmi (přírodní, sušená rajčata, bylinky, chilli). Farma Nelepeč
Sýr na gril – vyrobený z plnotučného bio mléka z vlastního chovu, jemně dochucený solí a směsí bylinek a sušených rajčat. Farma Nelepeč
Bio bílý jogurt, jogurtový nápoj – vyráběný tradičním postupem z vlastního plnotučného bio mléka. Farma Nelepeč.
Medovina – zlatavý nápoj z místního medu, který je připravován pomalým kvašením a dlouhým zráním. Včelařství Kříž.
Víno z Viničných Šumic – révová vína z hroznů vypěstovaných a sklizených v obci Viničné Šumice. Vinice je obhospodařována v režimu integrované produkce. Vinařství Kříž.
Med z vlastní produkce od pana Martínka z Kuřimi
Originální šitá móda s autorskými potisky – Elegan – máma a dcera šijí s láskou originální módu a doplňky.
Révové víno lahvové – hrozny z vlastních Bio vinic v katastru Nosislavi. Vinařství Válka.
Hroznový mošt – pasterizovaný z různých odrůd v bio kvalitě. Vinařství Válka.
Hroznové želé – vyrobené z moštu z jednotlivých odrůd. Vinařství Válka.
Uzené maso z rodinného řeznictví Jůza – maso se udí v klasických zděných udírnách horkým kouřem, přímo pod masem hoří oheň a maso je tak konzervováno bez kouřovodu.
Vildenberské pivo – piva produkovaná v pivovaru ve Viničních Šumicích vyráběné tradiční technologií.
Moravské zemské víno – k výrobě nejsou používány žádná aditiva. Vína z Vinařství Vykoukal si vybrali i některé oceňované tuzemské restaurace.
Děrované kraslice od paní Tauberové